MICHAEL BOT. VERHALEN VERTELLER.

Stem-acteur, Voice-over, Tekstschrijver

Mijn missie als verhalen verteller is bedrijven & organisaties helpen met het creëren van een kernachtig verhaal dat tot de verbeelding spreekt. Van het copywriten met een hoofdletter tot en met het inspreken & editen van het laatste woord.

Verhalen brengen mij in beweging. Mijn naam is Michael Bot en als klein jongetje droomde ik er al van om een leven lang verhalen te vertellen.
Ik groeide op tegenover de Efteling, waar ik mij dagelijks na schooltijd liet verwonderen door sprookjes en verhalen. Geen wonder dat ik daar later ook als verhalenverteller in het sprookjesbos mocht gaan werken. Maar ook kon ik als kind urenlang zelf verhalen verzinnen. Wegdromen in mijn eigen avonturen, hardop fantaseren, toneelstukken spelen, films maken. Misschien is dat ook wel de reden geweest dat ik van verhalen vertellen mijn vak heb gemaakt.

 

Dat was nog niet zo eenvoudig. Als kind was ik bijvoorbeeld geen ster in begrijpend lezen en als ik aan de beurt was met voorlezen begon ik meteen te stotteren. In de schoolmusical stond ik dan ook niet direct vooraan op het toneel. Maar de verhalen die ik wilde vertellen moesten eruit. Daarom besloot ik om acteur te worden…. of theater-docent…. of regisseur…  of schrijver… of…

Als je mijn studieloopbaan als een treinreis zou zien, dan heb ik nooit een definitief eindstation gekozen en ben  ik steeds halverwege uitgestapt om een nieuwe wereld te mogen ontdekken.
Of dat eindstation al in zicht is? Gelukkig niet. Want ondertussen brengt het mij elke dag hetgeen waar ik het allergelukkigst van wordt: Nieuwe verhalen ontdekken en anderen in beweging laten komen door het vertellen van verhalen.

Gemiddeld spreek ik met een tempo van 120 woorden per minuut, maar afhankelijk van jouw wensen kan dat verschillen per type productie. Voor een commercial is dat bijvoorbeeld 125 woorden per minuut en voor een documentaire varieert dat tussen de 125 à 160 woorden per minuut.

Soms vertel ik ze in theater, soms in het sprookjesbos, soms op tv en soms op de radio, maar nu schrijf ik deze tekst in mijn eigen studio. Hier ben ik helemaal in mijn element, omdat ik hier mijn passie en mijn talent kan laten samenwerken. Als schrijver(copywriter) help ik organisaties om hun verhaal vorm te geven en als stemacteur mag ik die verhalen tot de verbeelding laten spreken.

Laat mij je vertellen wat je niet ziet. Laat me je meenemen in een verhaal dat fijn in het gehoor ligt. Ik laat je luisteren naar een vriend, naar een voorbeeld en naar een vakman.
Ik laat je luisteren naar een commercial, een boek of documentaire en vertel je het verhaal zoals het vertelt wil worden; met liefde voor iedere boodschap en voor elke luisteraar.

Heb jij ook een verhaal waarmee je mensen in beweging wilt brengen? Ik help je graag om tot de kern van je verhaal te komen en heb zin om jouw verhaal te vertellen.

Kom in beweging en neem vrijblijvend contact met me op. Ik ben heel erg nieuwsgierig naar je verhaal.